+385 1 463 7437 info@anglo-adria.com

Upravljanje konfliktima – II.dio


Četiri koraka u kooperativnom rješavanju konflikata

  1. Pokrenite diskusiju o pitanju (problemu) koji želite riješiti, na temeljima suradnje
  2. Slušajte jedni druge kako bi otkrili interese ponaosob
  3. Kreirajte mogućnosti – načine rješavanja problema
  4. Razvijte dogovor koji uključuje što više interesa svakog uključenog u proces

«Napadanje problema» – četiri koraka u kooperativnom rješavanju konflikta

  1. Iznošenje problema: ako ne iznesemo problem, nemožemo se njime ni baviti; važno je da ga iznesemo u kontekstu suradnje i želje za njegovim uspješnim rješavanjem, na obostranu korist.
  2. Otkrivanje zajedničkih interesa: ovisno s koje metarazine gledamo, svaki problem satkan je i od aspekata koji su isti kod suprostavljenih strana. Ako smo umorni i ispred nas su dvije stolice, bez obzira na raspravu dali je udobnija stolica od platna ili plastike, dali se možemo složiti da je dobro sjesti? Dali se slažemo da su obadvije stolice namještaj?
  3. Generiranje opcija (mogućnosti): treba zajednički raditi na stvaranju pretpostavki uspješnog rješavanja konflikta. Svaki problem ima više mogućnosti njegovog rješavanja. Treba ih osmisliti, i «staviti na papir».
  4. Kvalitetan dogovor: ako smo uspješno «odradili» prva tri koraka u rješavanju konfliktne situacije, kvalitetan bi dogovor trebao biti najlakši dio procesa.

Koja je razlika između dijaloga i rasprave?

Dijalog ima za cilj ostvariti zajedničku suradnju i pronaći zajedničko rješenje koje je pogodno za obje strane. Dijalog se zasniva na slušanju tijekom kojeg pokušavamo shvatiti argumente koje osoba iznosi. Također, dijalog je način širenja vlastitog horizonta, istraživanja vlastitih stavova i uvjerenja te otvaramo mogućnost da nešto naučimo i promijenimo. Najbitnija značajka dijaloga je pokazivanje poštovanja prema drugoj osobi/ osobama.

Za razliku od dijaloga, u raspravi je cilj pobijediti. Koristimo ono što je druga strana rekla, kako bi iskoristili njene slabosti i napravili protuargument od njih. Ne prihvaćamo tuđa mišljenja, već smatramo da je naše ispravno i težimo tome da dokažemo da smo u pravu. U raspravi osoba nije otvorena za promjenu i učenje, ograničena je u svojim stavovima i suprotstavlja svoje ideje drugima. Za razliku od dijaloga, u raspravi se ne pokazuje poštovanje prema drugim osobama te je prisutno etiketiranje osoba.

Upravljanje konfliktom (Conflict Management)