fbpx
+385 1 463 7437 info@anglo-adria.com

Trening komunikacijskih vještina


Zašto nam je potreban “Trening komunikacijskih vještina”?
U visoko specifičnim domenama u kojima radite uspješnost Vašeg rada jednim dijelom ovisi i o reakcijama drugih ljudi, o informacijama koje od njih dobijete, o načinu na koji surađuju s Vama. I svatko od nas pojedinačno ima utjecaj na to kakva ponašanja i komentare može poticati kod drugih. Upravo zbog toga ključno je posjedovati kvalitetne komunikacijske vještine, uz posjedovanje specifičnih stručnih znanja, sustavno raditi na unapređenju izgradnje uspješne suradnje u timu i s kolegama u tvrtki i rješavanja problema s drugima, u kojoj god oni ulozi bili.

Gotovo sve djelatnosti svakodnevno postaju sve složenije, a zbir kompetencija koje trebaju imati uspješni djelatnici u tom polju stalno raste. Nije više dovoljno biti stručan u kontekstu operativnih zadataka, već je važno moći klijentima pružiti „ono nešto“ što je teško konkretno opisati, stvoriti im potpuni i poseban doživljaj i time ih „vezati“ baš za Vašu firmu. Potrebne su nam brojne vještine, a napretkom tehnologije, brzinom razmjenom informacija te promjenama u tipu klijenata i njihovih želja, zahtjevi koji se postavljaju pred djelatnike sve su veći.

Uz kvalitetno izvršavanje formalnih, operativnih zadataka, upravo je kvalitetna komunikacija, učinkovito preveniranje i rješavanje bilo kakvih problema (interno i s klijentom) ključ dugoročnog profesionalnog uspjeha pojedinca, a onda i organizacije.
Činjenica je da nam formalni obrazovni sustav ne daje komunikacijske vještine za teške sugovornike, za nepredviđene i hitne situacije, za nošenje sa stresom i pritiscima naše radne uloge.

Primjedbe, reklamacije, problemi koje klijent prijavljuje – neizbježan su i sasvim uobičajen dio posla svakog tko komunicira s klijentima bilo koje vrste. U najvećem broju slučajeva, svi komentari s kojima klijenti dolaze, prigovori koje iznose i sl., s nama osobno nemaju nikakve veze. Ipak, činjenica je da na njih, makar u sebi, emocionalno reagiramo vrlo snažno, kao da se radi o prigovoru i napadu na nas osobno.
Upravo je to jedna od tema kojom ćemo se pozabaviti kroz ovaj trening program, pri čemu ćemo naglasak staviti na komunikacijske vještine za konstruktivno vođenje i praćenje zahtjevnih razgovora s klijentima.

Komunikacijske vještine u specifičnim, zahtjevnim okolnostima

Trening komunikacijskih vještina - Anglo Adria poslovno savjetovanje

Komunikacija s drugim ljudima, kao što znate, može biti izvor velikog zadovoljstva, sreće i entuzijazma, a ponekad je i izvor stresa, zabrinutosti, problema. U poznavanju i posjedovanju temeljnih komunikacijskih znanja i stalnom brušenju vještina leži ključ uspješnih međuljudskih odnosa, kako poslovno, tako i privatno.

Loša, nekvalitetna komunikacija i manje uspješno upravljanje vlastitom energijom i ponašanjem u kontaktu sa sugovornikom vodi do opadanja kvalitete odnosa i udaljavanja od sugovornika (od klijenta, kolege, nadređene ili podređene osobe, a time i do smanjenog uspjeha u poslu). Dobra vijest je da, kad se radi o komunikaciji u zahtjevnim situacijama, uistinu je riječ o vještini.
A vještina je nešto što se može razvijati, a rezultate i malih pomaka nabolje moći ćete vidjeti vrlo brzo.

Trening komunikacijskih vještina

Na treningu komunikacijskih vještina posvetit ćemo se reagiranju u teškim, izazovnim situacijama u komunikaciji u timu i s klijentima (rješavanje problema i prigovora s kojima dolaze), temeljnim preduvjetima za uspješnu komunikaciju, a jednako tako i na prepreke koji ometaju kvalitetnu komunikaciju općenito, pa tako i onu s klijentima.

Svrha treninga je naučiti kako biti uspješan u kontaktu i razgovorima s različitim sugovornicima, izbjegavajući uobičajene komunikacijske prepreke. Cilj je podići stupanj svijesti o sebi, sugovornicima i kontekstu razgovora, vlastitom ponašanju i rezultatima do kojih ono vodi. Razvijat ćemo kompetencije oblikovanja jasnih poruka, kvalitetnog slušanja i konkretnih komunikacijskih vještina za različite situacije.

Kvalitetna interna komunikacija, tj. komunikacija s kolegama iz svoga i drugih odjela, preduvjet je odličnoj komunikaciji sa klijentima. Zato ćemo naučiti tko su interni klijenti i što je dobra komunikacija i briga o internim klijentima, ali i zašto se sukobi pojavljuju u organizacijama, što očekivati od svojih kolega u drugim timovima i odjelima, što su pravi sukobi interesa između vas i drugih timova i odjela u vašoj organizaciji te kako ostvariti kvalitetnu komunikaciju s klijentima i kolegama unutar firme.

Kontaktirajte nas kako bi si osigurali mjesto za program “Trening komunikacijskih vještina” također pogledajte više treninga vezanih za poslovnu komunikaciju.