+385 1 463 7437 info@anglo-adria.com

Evolucijski put prodavača – I. razina: DODAVAČ


Svaki prodavač, kada počinje raditi u prodaji, prolazi kroz faze razvoja svojih prodajnih vještina. U evolucijskom putu prodavača postoje četiri razvojne faze, a one se vremenom mogu mijenjati. U ovom članku opisujemo karakteristike prve razvojne faze ili “prodavača-dodavača“.

Prodavača „dodavača“ raspoznajemo po tome što u njegovom načinu prodavanja prevladava riječ „JA“. On ne priča o tome što firma nudi, već o tome s čim se on osjeća ugodno. Također, baziran je na tržište s kojim već postoji neki odnos – obiteljski, prijateljski, lokalni, kumovski, plemenski itd. Dodavač smatra prodaju smetnjom u njegovom svakodnevnom poslu te smatra da ga kupci gnjave i ometaju. On se fokusira na to da prodaje kupcima koji njemu pristupe, a on će obraditi njihov zahtjev, ako baš mora. Dodavači su najčešće manipulativni i egocentrični i često to smatraju pozitivnom karakteristikom.

 Posluju po principu „ruka ruku mije“ – ti kupi naše, a mi ćemo tvoje“.

Bitno im je otkriti veze i odnose koji već postoje kako bi pristupio prodaji na temelju poznanstava. U otkrivanje tih odnosa ulaže puno vremena, a najsigurnije se osjećaju unutar grupe gdje se skrivaju iza zajedničkih ciljeva i rezultata.

Na videu ispod pogledajte kako to naš trener Mladen objašnjava!