Evolucijski put prodavača – IV. razina: PARTNER


Posljednja razina u evolucijskom razvoju prodavača je „prodavač-partner“. Partnera odlikuje odnos povjerenja s klijentom, a umjesto ‘mi’ ili ‘ja’, u govoru se često koristi ‘VI’ (kao organizacija ili pojedinac). Odlikuje ga postavljanje kvalitetnih pitanja koji se temelje na onome što je klijent rekao, a samim time partner bolje i više sluša sugovornika kako bi čuo sve što mu je bitno.

Prodavač-partner kreira dugoročna rješenja koja su dobra i za klijenta, ali i za njega samoga tj. za tvrtku koju predstavlja.

Prodavač partner se iz prodaje odmiče na način da promatra što je dobro, a što loše kod njega samoga. Na voditeljskoj razini u stanju je zaposliti pametnijeg od sebe, što na prethodnim razinama nije bio slučaj. Najveća prepreka dolaska na ovu razinu su prodavateljev ego, nedostatak empatije, znanja, a dosta često i kratkoročni ciljevi koje nameće sama prodajna organizacija za koju radi. Key Account Management odnos podrazumijeva prodavače koji su dosegli ovu razinu profesionalnog razvoja.

Ostavite email adresu i

BESPLATNO PREUZMITE
BROŠURU "Koliko dobro slušaš"

Provjerite koliko dobro vladate komunikacijskom vještinom slušanja.
PRIJAVA
close-link