Voditelj kao Coach


Što je potrebno za coaching vašeg tima

Ukoliko ste voditelj i imate tim koji vodite, davanje povratne informacije i savjeta zaposlenicima više nije dovoljno.

Coaching koji pružaju vanjski stručnjaci i dalje je važan i vrijedan, ali organizacije sve više gledaju na coaching kao na vještinu važnu za razvoj talenta i postizanje ciljeva. Ključnu ulogu u tome imaju voditelji.

Problem je u tome što se danas voditelji smatraju odgovornima za razvoj drugih, ali malo ih se educira kako bi razvili vještine vođenja coachinga.

Kako primijeniti coaching u vođenju ljudi

Postoji mnoštvo alata i tehnika koje mogu pomoći u vođenju coaching razgovora s osobom iz tima, no temelj svakog razgovora čine 4 osnovne vještine razgovora:

1. slušanje s razumijevanjem

2. snažna pitanja

3. podrška i pomicanje iz zone komfora

4. dogovor oko akcionih koraka i odgovornosti

1. Slušajte kako biste razumjeli.

Slušanje počinje potpunim obraćanje pažnje na sugovornika, ponavljanjem i sažimanjem izrečenog, a sve u svrhu kako bismo izgradili odnos i dali do znanja da smo prisutni.

Kako bismo nekoga istinski razumjeli potrebno je čuti što nam osoba govori i prepoznati: činjenice, emocije i vrijednosti izrečene u razgovoru. Naravno, kada slušate, obraćate pozornost na činjenice o kojima se raspravlja, ali slušati da biste shvatili perspektivu druge strane također znači obraćati pozornost na vrijednosti, uvjerenja i emocije. Prilikom slušanja obratite svjesnu pažnju na sugovornikove riječi, ton glasa, govor tijela, uvjerenja i sve ono što se čini najvažnijim za drugu osobu.

2. Postavljajte moćna pitanja.

Ovdje govorimo o sposobnosti postavljanja dobrih pitanja, pomicanja razgovora naprijed i stvaranje novih uvida. Postavljanje otvorenih upita putem kojih se dobivaju informacije i potiče razmišljanje druge osobe naučena je vještina koja se stječe praksom.

Primjeri moćnih pitanja:

Što biste drugačije mogli učiniti?

Kako bi mogao još gledati na situaciju?

Što je najgore što se može dogoditi?

3. Podrška i pomicanje iz zone komfora

Svrha coachinga je potaknuti razmišljanje ‘out of box’, maknuti se iz zone komfora u zonu učenja, razvoja i aktiviranja potencijala. 

Dobar ‘voditelj – coach’ navest će svoje ljude da pokušaju nešto drugačije od onoga što su radili prije ili potaknuti značajnu promjenu u perspektivi.

No kako bi ljude pomaknuli u osobnom razvoju nužno je izgraditi iskren i transparentan odnos. U suprotnom, s druge strane naići ćemo na otpor.

4. Odredite sljedeće korake i odgovornosti

Učinkovit razgovor samo je jedan aspekt uspješnog coachinga. Pravi posao događa se kasnije kada se primijene uvidi i iskušaju nova ponašanja. Vještina stvaranja odgovornosti leži u stvaranju jasnih, specifičnih i smislenih zadataka.

Bez dobrog odnosa nema intervencije

Voditelji-coach može potaknuti transformaciju ponašanja čak i u 10-minutnim razgovorima.

No to je nemoguće, ukoliko nije uspostavljen dobar odnos. Dobar odnos vam osigurava siguran, pouzdan i produktivan prostor za coaching razgovore.

Učinkoviti voditelji  “cijelog sebe unose u vodstvo”. Da biste bili voditelj-coach usredotočite se na jačanje svoje samosvijesti, pokazivanje ranjivosti i empatije i stvaranje okruženja psihološke sigurnosti. Osim toga, postavite temelje visokih etičkih standarda i osnovnih pravila dogovora.

Nakon što imate alate i malo prakse uvidjet ćete da su coaching razgovori učinkovit način za razvijanje i motivirate podređenih.

Stvorite organizacijsku coaching kulturu

Coaching može imati individualni i organizacijski učinak. Prvi korak prema implementaciji organizacijske coaching kulture je prvo podrška voditeljima u osobnom razvoju komunikacijskih i coaching vještina koje su im potrebne za uspješno vođenje.

Jedan od načina podrške je angažiranje vanjskog dobavljača koji će obučiti voditelje kako voditi coaching razgovor.

Anglo Adria izdvaja dva programa koja uvelike mogu pomoći u razvoju coaching vještina:

  • Coaching kao alat u vođenju 1.’
  • ‘Coaching kao alat u vođenju 2.’

Na trening programima polaznici se upoznaju s osnovnim alatima coachinga ali isto tako i s granicama rada kao voditelj-coach.

Još jedan način podrške je i osobni coaching voditelja s ciljem uvida u coaching proces, rješavanja problema i u konačnici kako bi osobno osjetili kako coaching funkcionira.

Jeste li spremni poduzeti nove korake?

Ostavite email adresu i

BESPLATNO PREUZMITE
BROŠURU "Koliko dobro slušaš"

Provjerite koliko dobro vladate komunikacijskom vještinom slušanja.
PRIJAVA
close-link